O NAS
NEKAJ O NAS
Bujol vabi na JEDI po tradicionalnem receptu
Gostilna Bujol, ena bolj avtohtonih izolskih gostiln, se nahaja na znamenitem Manziolijevem trgu. Koncept gostilne temelji na preprostemu načinu priprave in ponujanja lokalne hrane. Hrane, ki je doma v Izoli, in je za naše kraje najbolj značilna. Še danes se držijo tega načela, s katerim so začeli pred desetimi leti: v hrano ne dajejo nobenih dodatkov ali ojačevalcev. Cilj gostilne je namreč predstaviti avtentično gastronomijo in način življenja, ki je v Izoli prevladoval nekoč. Pogovarjali smo se z lastnikom Alenom Pušpanom.
»Bujol pomeni vedro oziroma šič ali štenjak, v tej gostilni pa je del zanimive zgodbe. Leta 2008, ko smo hoteli gostilno odpreti meseca decembra, so se ravno pred odprtjem, v Izoli zgodile katastrofalne poplave. Gostilno je poplavilo morje, v prostoru je bilo za en meter vode. Gostilna je bila kot barka napolnjena z vodo. Praznili pa smo jo seveda tudi z bujoli.«
q&A
kratEK INTERVJU
Kako bi opisali vaš slog kuhinje?
Naš slog kuhinje je izredno enostaven: to je kuhinja naših mam in non, saj so vse jedi tradicionalne. Gre za izredno preproste jedi. Osebno mislim, da je prav to tudi največji čar naše kuhinje. Absolutno delamo na sveži hrani, predvsem, kar se tiče dnevnega ulova rib iz morja.
Katera jed je najbolj značilna za vaše gostilno?
Pri nas je velik poudarek na mali plavi ribi. Ribi, ki se jo morda veliko ljudi izogiba, ker je s to veliko dela, saj je težja za čiščenje, pripravo ter shranjevanje in vzdrževanje.
Kako ste sestavili jedilnik?
Recepti so se sestavili sami po sebi: domačo kuhinjo smo praktično le preselili v gostilno. Čisto vsak Primorec, ki bo prišel v gostilno, se bo ob hrani počutil takoj tako kot doma. Pristen domači duh pa prevzame tudi turiste in obiskovalce.
Kaj je po vašem mnenju ključ do zadovoljnih gostov?
Vsi dejavniki so izredno pomembni: najprej to, da se držiš kvalitetne ponudne, kar pomeni, da ponujaš svež izdelek in dobro pripravljeno hrano. Zelo pomembni so tudi ljudje, ki gostinsko dejavnost izvajajo. Naša velika prednost pa je gotovo naša lokacija: gledamo namreč na znan izolski trg in veličastno cerkev, ki očara vsakega gosta.
100% ORGANSKO IN DOMAČE
1,280+
Strank
100%
Kvaliteta
36+
Jedi
quality monitoring
PRVOTNA EKOLOŠKA IZBIRA
Smo gostilna z dolgoletno tradicijo, toplim ambientom in prijaznim osebjem. Za rezervacijo nas prosim kontaktirajte.